Zorgstructuur

In iedere klas kan het voorkomen dat een kind opvalt in zijn gedrag. Als dat zo is kan de leerkracht een signaal afgeven aan de IB-er. De IB-er gaat er dieper op in. Onze IB-er gaat kijken wat de mogelijke redenen kunnen zijn voor het gedrag van het kind.De IB-er zal het kind komen observeren in de klas of ze gaan samen 1 op 1 werken. Als hier iets uit komt zal er een gesprek volgen samen met de ouders van het kind.

Samen met de ouders kijk je naar de mogelijke oplossingen. Misschien heeft het kind wel een motorische achterstand. Dan schakelen wij via school een fysiotherapeut in.

Op basisschool de Levensboom hebben we een RT-er (Remedial Teacher). De RT-er begeleidt kinderen die extra zorg nodig hebben zoals dyslexie. Het is vooral bedoelt voor kinderen die ergens extra aandacht bij nodig hebben. Bij ons zijn ook stagiaires van harte welkom en begeleiden kinderen in groepjes.

De Ib-er en RT-er stellen samen een handelingsplan op. Na 10 weken kijken wij of er verbetering in het kind zit. In het gedrag en/of de resultaten.

Mocht het echt problematisch zijn en het kind kan niet mee in de klas na dat wij alles geprobeerd hebben kijken wij voor speciaal onderwijs wat precies bij het kind past. Dat gebeurt allemaal in goed overleg.